Wednesday, April 24, 2024
HomeUncategorizedΣε πλήρη εξέλιξη η Γραμμή 4 του Μετρό

Σε πλήρη εξέλιξη η Γραμμή 4 του Μετρό

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο της δεκαετίας, καθώς τα πρώτα εργοτάξια έχουν ήδη εγκατασταθεί και δουλεύουν εντατικά σε κεντρικούς σταθμούς του πρώτου τμήματος της Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας, «Άλσος Βεΐκου – Γουδή». Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός υποδομών και μεταφορών Κώστας Καραμανλής: «Τα έργα για τη Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας ξεκίνησαν. Το καλοκαίρι υπογράψαμε τη σύμβαση για την κατασκευή του μεγαλύτερου δημόσιου έργου που θα πραγματοποιηθεί στη χώρα μας τα επόμενα χρόνια και ήδη ξεκίνησε η υλοποίησή του».

 

Εργοτάξια είναι ήδη εγκαταστημένα στους σταθμούς Βεΐκου, Δικαστήρια, Αλεξάνδρας, Ακαδημία, Κολωνάκι και Κατεχάκη, ενώ οι εργασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

 

Η νέα γραμμή, μήκους 13χλμ, αλλάζει το συγκοινωνιακό χάρτη της πρωτεύουσας, καθώς περιλαμβάνει 15 νέους σταθμούς που θα εξυπηρετούν μερικές από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας και θα συνδέεται με τις υφιστάμενες γραμμές του Μετρό μέσω δύο σταθμών ανταπόκρισης.

 

«Με όραμα και επιμονή συνεχίζουμε την εφαρμογή του σχεδίου μας για την αναμόρφωση των υποδομών σε όλη τη χώρα», τόνισε ο κ. Καραμανλής

 

Ειδικότερα το τμήμα Α της Γραμμής 4 περιλαμβάνει δεκαπέντε υπόγειους σταθμούς και εννέα ενδιάμεσα ή/και τερματικά φρέατα.

Αποτελεί σημαντικό μέρος του συνολικού έργου της Γραμμής 4 και επιπλέον περιλαμβάνει την Συνδετήρια Σήραγγα της Γραμμής 4 με τις Γραμμές 2 & 3 και την Σήραγγα Πρόσβασης και τον χώρο Εναπόθεσης/ Συντήρησης Συρμών Κατεχάκη.

Έχει σχεδιασθεί ειδικά με σκοπό την εξυπηρέτηση πολλών πυκνοκατοικημένων περιοχών της πόλης και την εξυπηρέτηση πολλών σημαντικών κτιρίων και εγκαταστάσεων, όπως Νοσοκομεία, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Δικαστήρια και μεγάλα δημόσια κτίρια Oργανισμών ή Υπουργείων, με στόχο την ανακούφιση της κίνησης στην πόλη, τη μείωση της μόλυνσης και τη σημαντική βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Η χρηματοδότηση του έργου ξεπερνάει το 1,5 δισεκατομμύριο και έχει προβλεφθεί στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ 2014 – 2020 και στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ (Υποδομές, Μεταφορές, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη).

 

RELATED ARTICLES

Most Popular