Εκτύπωση

Πολωνία: Αυστηρότερες ποινές στους καλλιεργητές μεταλλαγμένων

on . Posted in ΑΓΡΟΤΙΚΑ

agrotika polandnotogmos800

Υπέρ της τροποποίησης του νομοσχεδίου της χώρας σχετικά με τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς ψήφισε το πολωνικό κοινοβούλιο.

Σε μια κίνηση που αποσκοπεί στον περαιτέρω περιορισμό της καλλιέργειας ΓΤΟ, η νέα νομοθεσία αυστηροποιεί το καθεστώς κυρώσεων για τα άτομα που, καλλιεργώντας μεταλλαγμένα, προκαλούν βλάβες στον άνθρωπο και το περιβάλλον στην Πολωνία.

Σύμφωνα με την ψηφοφορία, το άρθρο 1 του νομοσχεδίου θα τροποποιηθεί, ώστε να δηλώσει ότι, εφόσον «οι ενέργειες που αναφέρονται στις παραγράφους 1 και 1α βλάψουν τη ζωή ή την υγεία του ανθρώπου ή του περιβάλλοντος, ο δράστης θα υπόκειται σε ποινή φυλάκισης 2-5 ετών».

Πρόκειται για μια σημαντική αλλαγή σε σύγκριση με το παρελθόν, αφού μέχρι σήμερα η ελάχιστη ποινή για παρόμοια παραπτώματα είχε καθοριστεί σε τρεις μήνες φυλάκισης.

Μετά τη δεύτερη ανάγνωσή του, το νομοσχέδιο υποβλήθηκε στην Επιτροπή Περιβαλλοντικής Προστασίας, Φυσικών Πόρων και Δασοκομίας του κατώτερου τμήματος του πολωνικού κοινοβουλίου για περαιτέρω εργασίες σχετικά με τις διατάξεις του. Στη συνέχεια, αφότου εγκριθεί, θα υποβληθεί στη Γερουσία.

Πηγή euractiv.gr

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

UK Bookamekrs http://gbetting.co.uk Free Bets

onecon supprtbanneroctob2015