Εκτύπωση

Ανακήρυξη της Α. Βλαβιανού - Αρβανίτη ως "Γυναίκα της Χρονιάς"

on . Posted in ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

arvanitivlavianou gynaikatishronias800

«Η οικονομική κρίση ξεπερνιέται. Η κρίση του περιβάλλοντος, που καταστρέφει τα πάντα και οφείλεται σε ηγέτες που δεν αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο και κοιτάζουν μόνον το συμφέρον είναι η πραγματική απειλή. Λιγότερο από εκατό άτομα στον πλανήτη κατέχουν το 55% του παγκόσμιου πλούτου – ανεβάζουν και κατεβάζουν κυβερνήσεις.

Η ελπίδα στην Βιοπολιτική είναι να τους μαζέψουμε γύρω από ένα τραπέζι και να τους πούμε ότι αυτοί μπορούν να σώσουν το αγαθό του βίου στον πλανήτη. Στην αρχαιότητα οι Αθηναίοι έδωσαν ηχηρή απάντηση στην κρίση κτίζοντας τον Παρθενώνα. Ήρθε η ώρα αυτοί οι εκατό άνθρωποι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Γιατί κι αυτοί θα χάσουν το αγαθό του βίου. Έχουμε υποχρέωση προς τις επόμενες γενεές. Ακόμη κι αν υπάρχουν εκατομμύρια άλλοι πλανήτες που έχουν ζωή, εμείς έχουμε την ευθύνη να διαφυλάξουμε τον βίο στον δικό μας πλανήτη. Και μπορούμε να το πετύχουμε αντλώντας θετική ενέργεια απ' αυτό το υπέροχο και μοναδικό αγαθό και διώχνοντας μακριά καθετί αρνητικό.»

Αυτά δήλωσε η Αγνή Βλαβιανού Αρβανίτη, Πρόεδρος και Ιδρύτρια της Διεθνούς Οργάνωσης Βιοπολιτικής, κατά την ανακήρυξή της ως Γυναίκα της Χρονιάς 2016 από τον Σύνδεσμο Γυναικών Θεσσαλονίκης Μακεδονίας «Εν Αθήναις». Η τελετή βράβευσης έλαβε χώρα με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, την Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2016, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Την εκδήλωση, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία, διοργάνωσε η Πρόεδρος του Συνδέσμου, Καίτη Γάκη Καψή, και συντόνισε η ΔημοσιογράφοςΜάγδα Τσέγκου.

H Καίτη Γάκη Καψή καλωσόρισε τους παρευρισκομένους εκ μέρους όλων των μελών του Συνδέσμου Γυναικών Θεσσαλονίκης Μακεδονίας «Εν Αθήναις» επισημαίνοντας ότι η Αγνή Βλαβιανού Αρβανίτη, η οποία βραβεύεται για το πρωτοποριακό και διαχρονικό επιστημονικό της έργο για το περιβάλλον, ξεπέρασε όσο λίγες Ελληνίδες τα όρια της Ελλάδας και επάξια κατετάγη στον παγκόσμιο κατάλογο των γυναικών που συμβάλλουν στην ευημερία και την ειρήνη της ανθρωπότητας.

Στην συνέχεια ανέβηκε στο βήμα η Μαρία Γιαννίρη, Πρόεδρος της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών Παναθηναϊκή, υπερθεματίζοντας την συμβολή της Αγνής Βλαβιανού Αρβανίτη ως φως και ελπίδα για το μέλλον, και τονίζοντας επίσης την τεράστια κοινωνική της προσφορά, κυρίως ως Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως για τον Αυτισμό.

Για την γνωριμία του με την Αγνή Βλαβιανού Αρβανίτη μίλησε ο τ. Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Ο.Η.Ε., Σωτήρης Μουσούρης, εξαίροντας την ευγένεια, την αξιοπρέπεια και το πνεύμα της, καθώς και την συνεισφορά της στην σύνδεση της χώρας μας με το όραμα της προστασίας του περιβάλλοντος, οι οποία μας χαρίζει μια θέση στην πρωτοπορία του κινήματος.

Ένας ακόμα επιστήθιος φίλος, ο Ανδρέας Ζαΐμης, τ. Υπουργός, αναφέρθηκε στο όραμα και το έργο της Αγνής Βλαβιανού Αρβανίτη, τονίζοντας ιδιαίτερα την προσφορά της στον άνθρωπο.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Καθηγητής Χρήστος Ευθυμιόπουλος, Ερευνητής στον Κέντρο Αστρονομίας και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών της Ακαδημίας Αθηνών και παλαιός, στενός συνεργάτης της Αγνής Βλαβιανού Αρβανίτη, ο οποίος, με προσωπικές αναφορές και βιωματικές εμπειρίες, παρουσίασε το πρωτοποριακό έργο και την πολυσχιδή της δραστηριότητα.

Η βραδιά έκλεισε με τον Ελευθέριο Μισιργή στο πιάνο, σε έργα Liszt και δικής του σύνθεσης.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν κορυφαίες προσωπικότητες από τον χώρο των επιχειρήσεων, των επιστημών, της πολιτικής και της τέχνης, όπως, μεταξύ άλλων, η Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Λούκα Κατσέλη, η τ. Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής Ρόδη Κράτσα, ο τ. Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών και Βουλευτής Θεόδωρος Φορτσάκης, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Διαφάνειας ΕλλάδοςΚώστας Μπακούρης, η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής UNESCO Καίτη Τζιτζικώστα, ο τ. Υπουργός Απόστολος Κράτσας, ο Πρέσβης της Ιορδανίας Fawwaz Qasim Al-Eitan, ο Πρέσβης της Ουκρανίας Volodymyr Shkurov, η επιχειρηματίας Μανουέλα Βαρδινογιάννη, ο Πρέσβης ε.τ. Παναγιώτης Οικονόμου, ο Πρέσβης ε.τ. Ιωάννης Μπουρλογιάννης Τσαγγαρίδης, o εφοπλιστής Ανδρέας Ποταμιάνος, η Πρόεδρος του Συνδέσμου «Ελληνίδες στον Τουρισμό» Ειρήνη Βασιλοπούλου, η Πρόεδρος της Ένωσης Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού Γωγώ Χατζηνικολάου, η Bουλευτής Σοφία Βούλτεψη, ο Οικονομικός Διπλωμάτης και Πρόεδρος του Ελληνο-Ρωσικού Συνδέσμου Φιλίας και Συνεργασίας Ιωάννης Τζεν, ο Καθηγητής Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργιος Παπαϊωάννου, ο επιχειρηματίας Γιώργος Ενεπεκίδης, η Μαίρη Μουζάκη του Ομίλου Επιχειρήσεων Μουζάκη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ICAP Δημήτρης Μανιατάκης, η Πρόεδρος των Φίλων του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών Δήμητρα Φιλίππου, η Πρόεδρος της ΔΕΣΜΟΣ Λένα Παπαλεξοπούλου, η Πρόεδρος της MEDASSET Λιλή Βενιζέλου, η Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τζένη Παγγέ, ο Συνθέτης Ιάκωβος Δακουτρός, η Διεθύντρια της Art & Culture a.k.a. Ltd Cyprus & Dubai Αλεξάνδρα Γκίκα, η Πρόεδρος της Global Thinkers Forum Ελισάβετ Φιλιππούλη, και ο Καθηγητής Alexander Shishkin από το Πολυτεχνείο της Αγίας Πετρούπολης, ο οποίος διαβίβασε και μήνυμα από τον Πρύτανη.

Η Αγνή Βλαβιανού Αρβανίτη, Πρόεδρος και Ιδρύτρια της Διεθνούς Οργάνωσης Βιοπολιτικής, προωθεί τα τελευταία τριάντα χρόνια το όραμα της διεθνούς συνεργασίας για την ανάδειξη της μοναδικής αξίας, του σεβασμού και της προστασίας του πολύτιμου αγαθού του βίου. Προβάλλοντας τον βιοπολιτισμό ως καίρια συνιστώσα σε κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα, έχει αφήσει το ηγετικό της στίγμα με πρωτοποριακές ιδέες που ενσωματώνονται σήμερα στις αποφάσεις φορέων χάραξης της παγκόσμιας πολιτικής για την προστασία του πλανήτη. Για την συμβολή της αυτή έχει λάβει αμέτρητες διεθνείς διακρίσεις, ενώ έχει επανειλημμένως προταθεί για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

UK Bookamekrs http://gbetting.co.uk Free Bets

onecon supprtbanneroctob2015