Εκτύπωση

Κίνα: Στην Σεντζέν ο μεγαλύτερος στόλος ηλεκτρικών λεωφορείων του κόσμου

on . Posted in ΕΝΕΡΓΕΙΑ

energy chinaelectrbus800

Η πόλη Σεντζέν της Κίνας ολοκλήρωσε τη μετάβασή της σε αποκλειστικά ηλεκτρικό στόλο λεωφορείων. Ο ηλεκτρικός στόλος της πόλης είναι πλέον ο μεγαλύτερος στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων τόσο των συμβατικών όσο και των ηλεκτρικών λεωφορείων.

 Ενδεικτικά, η Νέα Υόρκη διαθέτει στόλο 5.710 λεωφορείων, ενώ η Σεντζέν 16.359.

Σύμφωνα με την επιτροπή μεταφορών της Σεντζέν, στις 27 Δεκεμβρίου ολοκληρώθηκε η μετατροπή όλων των λεωφορείων της σε ηλεκτρικά μοντέλα. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν την ίδια μετάβαση τα 17.000 ταξί της πόλης, με τα 63% από αυτά να είναι ήδη ηλεκτρικά. Η Κίνα επέλεξε την πόλη ως πρότυπο για την ηλεκτρική μετάβαση το 2009, και τώρα προτίθεται να εφαρμόσει το πρόγραμμα σε εθνικό επίπεδο.

Η Κίνα επέλεξε τον εγχώριο κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων BYD, για να αναπτύξει τα ηλεκτρικά οχήματα της. Η εταιρεία διαθέτει περίπου το 20% της κινεζικής αγοράς.

Οι πόλεις και οι ιδιωτικές εταιρείες λεωφορείων μεταβαίνουν ολοένα και πιο γρήγορα σε ηλεκτρικά οχήματα, επειδή όσο μεγαλύτερος είναι ο στόλος, τόσο πιο συμφέρουσα είναι οικονομικά η επιλογή. Η κατανάλωση καυσίμων ενός λεωφορείου ή φορτηγού είναι εκατοντάδες φορές μεγαλύτερη από αυτή ενός τυπικού επιβατικού αυτοκινήτου και επιφέρει απαιτητικό πρόγραμμα συντήρησης. Η απόσβεση για τα υψηλότερα αρχικά έξοδα για τις μπαταρίες ολοκληρώνεται συνήθως μέσα σε λίγα χρόνια λόγω της φθηνότερης συντήρησης και του σημαντικά χαμηλότερου κόστος καυσίμων.

Η ηλεκτρική μετάβαση συμβαίνει με βραδύτερο ρυθμό στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, ωστόσο υπάρχουν ήδη σημαντικές πρωτοβουλίες σε πόλεις όπως το Λονδίνο, το Λος Άντζελες και το Σιάτλ.

Πηγή naftemporiki.gr

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

UK Bookamekrs http://gbetting.co.uk Free Bets

onecon supprtbanneroctob2015