Εκτύπωση

Βρυξέλλες: Συντονισμός Τσίπρα - Αναστασιάδη εν όψει της Συνόδου

on . Posted in ΠΟΛΙΤΙΚΗ

tsipras anastasiadissynodos800

Ο συντονισμός μεταξύ Αθήνας και Λευκωσίας, ενόψει των επαφών που θα έχουν κατά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, αλλά και εν όψει της συζήτησης που θα γίνει στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής για τις ευρωτουρκικές σχέσεις, αποφασίστηκε κατά τη συνάντηση που είχαν πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τον κ. Αναστασιάδη για τη συνάντησή του με τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ την περασμένη Δευτέρα στην Αθήνα, ενώ έγινε συζήτηση και αξιολόγηση του εγγράφου που κατέθεσε ο διαπραγματευτής του ΟΗΕ για το Κυπριακό κ. Έιντε.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, ο Πρωθυπουργός είπε ότι κατά τη συνάντησή του με τον κ. Γιλντιρίμ «έγιναν τα πρώτα βήματα», τάχθηκε υπέρ της συνέχισης του διαλόγου όλων των πλευρών «χωρίς θόρυβο, δηλώσεις και διαρροές με στόχο τη δίκαιη και βιώσιμη λύση», ενώ εκτίμησε ότι σε αυτήν την κατεύθυνση η ελληνική κυβέρνηση «έχει τη συναίνεση σχεδόν του συνόλου του πολιτικού κόσμου». 

Πηγή naftemporiki.gr

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

UK Bookamekrs http://gbetting.co.uk Free Bets

onecon supprtbanneroctob2015