Friday, May 3, 2024

ΝΑΙ

Με την πραγματική οικονομία σε ασφυξία, τις τράπεζες κλειστές και την κοινωνία λίγο πριν την έκρηξη, η Ελλάδα βαδίζει προς το έωλο δημοψήφισμα του κ. Τσίπρα. Στην πραγματικότητα, με δεδομένη την τραγική αποτυχία της περήφανης διαπραγμάτευσης του Πρωθυπουργού και την προτροπή του για υπερψήφιση του “όχι” στην πρόταση των θεσμών, η χώρα βαδίζει ολοταχώς προς την έξοδο από την Ευρώπη και την καταστροφή.

Είναι λοιπόν τώρα η πιο μεγάλη ώρα για την κρισιμότερη από όλες τις αποφάσεις που έχουμε κληθεί να πάρουμε. Να αποφασίσουμε με ψυχραιμία και υπευθυνότητα. Με νηφαλιότητα και εθνικό φρόνημα.
Η ένταξή μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια είναι αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο επίτευγμα, η πιο καίρια και ιστορικά δικαιωμένη πολιτική επιλογή της μεταπολίτευσης. Η αποδοχή της ξεπερνά κομματικά όρια, καθώς το ευρωπαϊκό όραμα και η ευρωπαϊκή προοπτική της πατρίδας μας ενέπνευσαν και ένωσαν στην πορεία των χρόνων πολίτες με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες και κομματικές αναφορές.

Η ισότιμη συμμετοχή μας στην Ένωση μεταφράστηκε σε χρηματοδοτικά “πακέτα” στήριξης στρατηγικών τομέων της ελληνικής οικονομίας, πόρους για την ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων, υποδομές που ωφέλησαν ολόκληρη τη χώρα και ειδικά την ελληνική περιφέρεια. Πάνω από όλα προσέφερε στην Ελλάδα ισχυρά και αποτελεσματικά εργαλεία για την υπεράσπιση των εθνικών μας θεμάτων.

Είναι γεγονός ότι η οικονομική κρίση ανέδειξε υπαρκτές αδυναμίες και σοβαρές δυσλειτουργίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και είναι πια κοινή διαπίστωση ότι στα χρόνια των μνημονίων – και στο πλαίσιο της εφαρμογής τους – ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουν οι ¨θεσμοί¨ τις ελληνικές κυβερνήσεις δεν παραπέμπει τόσο σε εταίρους και συμμάχους, όσο σε άτεγκτους δανειστές. Αυτές όμως οι αλήθειες δεν αναιρούν επουδενί την αξία και την επιτακτική ανάγκη της συμμετοχής μας στην Ευρωζώνη. Το αντίθετο μάλιστα! Η πρωτοφανής κρίση που περνούμε και οι καταστροφή που ήδη συντελείται μας επιβάλλουν να διασφαλίσουμε πάση θυσία την ισότιμη παραμονή μας στην καρδιά της Ευρώπης και στο Ευρώ.

Είναι αδιανόητο η Ελλάδα να βρεθεί εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα ήταν η απαρχή μιας μεγάλης εθνικής περιπέτειας, με συνέπειες οδυνηρές και μη αναστρέψιμες. Με πρώτα θύματα τους οικονομικά ασθενέστερους. Έξοδος από την Ευρώπη σημαίνει απομόνωση. Σημαίνει οικονομική καταστροφή και κοινωνική κατάρρευση.

Οι ώρες είναι ιστορικές. Είναι χρέος όλων μας, του καθενός και της καθεμιάς, να αποδείξουμε ότι βάζουμε πάνω απ΄όλα την Ελλάδα. Να υπερασπιστούμε το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Ενωμένοι να διασφαλίσουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της πατρίδας μας. Το οφείλουμε στα εκατομμύρια των Ελλήνων που υπέμειναν σκληρές θυσίες, για να αποφύγουμε την χρεοκοπία. Το χρωστάμε στα παιδιά μας. Την Κυριακή ψηφίζουμε ΝΑΙ στην Ευρώπη.

RELATED ARTICLES

Most Popular