Saturday, April 27, 2024
HomeΕΛΛΑΔΑΗ κομποστοποίηση πάει στα σχολεία του Δήμου Βριλησσίων

Η κομποστοποίηση πάει στα σχολεία του Δήμου Βριλησσίων

Την κομποστοποίηση στις σχολικές μονάδες της πόλης βάζει ο Δήμος Βριλησσίων, με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος, τη βιώσιμη διαχείριση των αποβλήτων, αλλά και την ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας. Πρόκειται για το πρόγραμμα «Επιτόπια Κομποστοποίηση στα Σχολεία», το οποίο περιλαμβάνει δράσεις που προάγουν την «πράσινη» σκέψη και την οικολογική ευαισθητοποίηση των νέων.

   Ο δήμαρχος Βριλησσίων Γιάννης Πισιμίσης βρέθηκε σήμερα το πρωί στο 1ο Γυμνάσιο της πόλης και μαζί με τους αντιδημάρχους Παιδείας και Καθαριότητας είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν στους μαθητές για τη συλλογή οργανικών αποβλήτων που θα μετατρέπονται σε κομπόστ στο σχολείο τους και να απαντήσουν στις ερωτήσεις τους.

   Η κομποστοποίηση στα σχολεία συνιστά μια μοναδική ευκαιρία για βιωματική μάθηση. Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι μαθητές συλλέγουν τα οργανικά απόβλητα στο σχολείο τους, τα οποία στη συνέχεια μετατρέπονται σε κομπόστ εντός του κομποστοποιητή, ο οποίος παραχωρείται δωρεάν από τον δήμο. Με τη διαδικασία της κομποστοποίησης, δημιουργείται ένα προϊόν γεμάτο κατάλληλα συστατικά για την κηπουρική και την ανάπτυξη φυτών, ενώ σε διαφορετική περίπτωση τα απόβλητα θα κατέληγαν στη χωματερή.

   Ο στόχος του προγράμματος είναι πολύπλευρος. Πέρα από τη μείωση της σπατάλης τροφίμων και τη μείωση της ταφής απορριμμάτων, το πρόγραμμα στοχεύει στην εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των μαθητών. Μέσα από αυτή την εμπειρία, οι μαθητές έρχονται σε επαφή με βιώσιμες πρακτικές για το περιβάλλον και αποκτούν βαθύτερη κατανόηση για τη σημασία της εναλλακτικής διαχείρισης των αποβλήτων. Παράλληλα, το πρόγραμμα συμβάλλει στην ανάπτυξη της αίσθησης συλλογικότητας και στη διάδοση της πράσινης συνείδησης οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον των παιδιών.

RELATED ARTICLES

Most Popular