Thursday, April 25, 2024
HomeEDITORIALΑπό την αναγνώριση στην αμφισβήτηση;

Από την αναγνώριση στην αμφισβήτηση;

To κλίμα ακραίας πόλωσης που φαίνεται να εγκαθίσταται για τα καλά στην πολιτική ζωή διαμορφώνει  ήδη συνθήκες  αβεβαιότητας και αστάθειας. Τα πρώτα ανησυχητικά μηνύματα ήρθαν με την πτώση του χρηματιστηρίου και την άνοδο των spreads των δεκαετών ελληνικών ομολόγων. Μέσα σε λίγες μόνο μέρες από την διεθνή αναγνώριση της προόδου της χώρας, επιστρέψαμε σε ένα σκηνικό επιφύλαξης και δυσπιστίας.

Οι πολιτικές δυνάμεις, πρωτίστως αυτές που κυβερνούν και εκείνες που φιλοδοξούν να κυβερνήσουν οφείλουν να αλλάξουν τα προτάγματά τους. Να πάψουν να επενδύουν σε πρόσκαιρα κομματικά οφέλη που υπονομεύουν το κοινό μας μέλλον. Αντί να εξαντλούνται – και να εξαντλούν τον κόσμο – αναζητώντας ψήφους και μετρώντας ποσοστά, καλά θα κάνουν να επικεντρωθούν στη αναζήτηση λύσεων που παράγουν μετρήσιμα αποτελέσματα για τους πολίτες.

Για έναν ολόκληρο κόσμο που εξουθενωμένος από τη λιτότητα, απελπισμένος από την ανεργία και την ύφεση αναζητά ασφαλή και βιώσιμη διέξοδο.

Για ένα λαό που τα τελευταία πέντε χρόνια θυσίασε πολλά περισσότερα απ΄όσα άντεχε. Που υπέμεινε με αξιοπρέπεια, προσβλέποντας σε ένα καλύτερο αύριο.

Ας τον σεβαστούν τώρα για να μην εισπράξουν αύριο την οργή του.

RELATED ARTICLES

Most Popular