Thursday, April 25, 2024
HomeUncategorizedΜε ένα τρισεκατομμύριο χρηματοδοτεί η Citi υπεύθυνα περιβαλλοντικά έργα

Με ένα τρισεκατομμύριο χρηματοδοτεί η Citi υπεύθυνα περιβαλλοντικά έργα

Με το αστρονομικό ποσό του ενός τρισεκατομμυρίου ευρώ μέχρι το 2030 έχει δεσμευτεί να χρηματοδοτήσει η Citi σε υπεύθυνα περιβαλλοντικά έργα που θα στηρίξουν τη μετάβαση των επιχειρήσεων σε μία βιώσιμη σύγχρονη οικονομία μηδενικών ρύπων διοξειδίου του άνθρακα, να υποστηρίξει συστήματα υγείας, προγράμματα ανάπτυξης εργατικού δυναμικού και προσιτής στέγης.

Η νέα διευθύνουσα σύμβουλος της Citi, Jane Fraser έχει ανακοινώσει τη δέσμευσή της για καθαρές μηδενικές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου μέχρι το 2050 τονίζοντας ότι η παγκόσμια στρατηγική ESG της Citi δεν περιλαμβάνει μόνο το δικό της τρόπο λειτουργίας καθώς η Citi ως μεγαλύτερη παγκόσμια τράπεζα, είναι διασυνδεδεμένη με πολλούς επιχειρηματικούς τομείς που εξαρτώνται στενά από τον άνθρακα και συνεχίζουν να ηγούνται της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης. Το πρόγραμμά της για καθαρές μηδενικές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου μέχρι το 2050, μεταξύ άλλων περιλαμβάνει στόχους για μείωση εκπομπών για τομείς εντάσεως άνθρακα, που επίσης έχουν ευκαιρίες μετάβασης σε επίπεδο χαμηλών εκπομπών άνθρακα, συμπεριλαμβανομένων των ενδιάμεσων εκπομπών για το 2030 για τα χαρτοφυλάκια ενέργειας και ισχύος. Όσο για τις εγκαταστάσεις και λειτουργίες της Citi, ο στόχος είναι καθαρό μηδενικό αποτύπωμα αερίων του θερμοκηπίου έως το 2030.

H Citi εκτιμά ότι τα παγκόσμια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν την ευκαιρία και την ευθύνη να διαδραματίσουν ηγετικό ρόλο στην προσπάθεια μετάβασης προς μία παγκόσμια οικονομία μηδενικών ρύπων και να συμβάλλουν θετικά στη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα και στην επίτευξη των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης.

H Citi για περισσότερα από 20 χρόνια πρωτοστατεί στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης και σήμερα συνεχίζει να ηγείται σημαντικών πρωτοβουλιών με εφαλτήριο για κάθε απόφαση κριτήρια περιβαλλοντικά, κοινωνικά και εταιρικής διακυβέρνησης.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι από το 1997 η Citi συμμετέχει στην πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών Environment Finance (Finance UNEP Initiative), το 2003 συνδημιούργησε το σύμφωνο των Equator Principles, το 2010 έγινε μέλος στο UN Global Compact, το 2014 συνεισέφερε στη διαμόρφωση των Green Bond principles, το 2019 συνυπέγραψε το παγκόσμιο πλαίσιο των Poseidon Principles, κά.

Η Citi από το 2014 έως το 2019, χρηματοδότησε και διευκόλυνε λύσεις για χαμηλές εκπομπές άνθρακα με 164 δισ. δολάρια.

Η Citi στην Ελλάδα

Τα στελέχη της Citi Ελλάδας έχουν κεφαλαιοποιήσει όλη την εμπειρία και γνώση που έχει συσσωρευτεί και συνεχίζει να προοδεύει στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης και σε στενή συνεργασία με την εξειδικευμένη ομάδα ESG της Citi στηρίζουν τη στρατηγική μετάβασης των εταιριών σε μία νέα πιο πράσινη εποχή με μηδενικούς ρύπους.  H Citi στην Ελλάδα έχει περισσότερα

από 50 έτη παρουσίας στη χώρα, διευκολύνει το διεθνές εμπόριο και την κίνηση κεφαλαίων, βοηθώντας ιδιώτες, εταιρίες, χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς και Κυβερνήσεις να πραγματοποιούν τους στόχους τους. Η Citi Ελλάδος συνεχίζει να αναπτύσσει τον τομέα της τραπεζικής μεγάλων επιχειρήσεων στην Ελλάδα και να εξυπηρετεί ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα καθώς και πελάτες της Ναυτιλίας, του private bank και του δημοσίου τομέα.

RELATED ARTICLES

Most Popular