Tuesday, May 21, 2024
HomeΕΛΛΑΔΑMORE: Η νέα εταιρεία του Ομίλου Motor Oil με σημαντικές επενδύσεις και...

MORE: Η νέα εταιρεία του Ομίλου Motor Oil με σημαντικές επενδύσεις και δυναμικό πλάνο ανάπτυξης στον τομέα των ΑΠΕ

O Όμιλος Motor Oil παρουσίασε τη νέα θυγατρική του εταιρία MORE (Motor Oil Renewable Energy), την Τρίτη 11 Οκτωβρίου, στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Η MORE, με όραμα  να γίνει η ηγέτιδα δύναμη στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, θέτει την παραγωγή  καθαρής ενέργειας στο επίκεντρο της επιχειρηματικής δραστηριότητάς της. H MORE αναπτύσσεται δυναμικά, με επενδύσεις και έργα μεγάλης αξίας και κομβικής σημασίας. Ταυτόχρονα, προχωρά στρατηγικά και επεκτείνει τις μονάδες παραγωγής και τις υπηρεσίες της για ένα καλύτερο και πιο βιώσιμο μέλλον.

 

Συγκεκριμένα, η MORE, μετά την ενσωμάτωση του χαρτοφυλακίου από την εξαγορά του ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ, θα πλησιάζει τον επόμενο στόχο της για εγκατεστημένη ισχύ περίπου 1GW, η οποία θα είναι ικανή να τροφοδοτήσει με πράσινη ενέργεια περίπου μισό εκατομμύριο νοικοκυριά. Παράλληλα, η MORE θα διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο έργων σε διάφορα στάδια ανάπτυξης, περισσότερο από 2,2 GW.

 

Σημειώνεται ότι η MORE είναι ένας από τους μεγαλύτερους ΦΟΣΕ στην Ελλάδα, εκπροσωπώντας περίπου 0,5 GW. Συνολικά η MORE θα είναι μία εταιρία με περίπου €130 εκατ. EBITDA και επενδεδυμένα κεφάλαια €1,6 δισεκατ. Τα πλάνα της εταιρείας περιλαμβάνουν: Τη διεύρυνση του χαρτοφυλακίου πηγών ενέργειας από ΑΠΕ, την ανάπτυξη συστημάτων αποθήκευσης και την εστιασμένη ενασχόληση με υπεράκτια αιολικά.

 

Ο Πέτρος Τζαννετάκης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Motor Oil, στην τοποθέτησή του, κατά την έναρξη της εκδήλωσης δήλωσε: «Ο Όμιλος Μotor Oil έκλεισε πρόσφατα 50 χρόνια λειτουργίας, εξέλιξης, προσφοράς και εμπειρίας. Με την ίδρυση της ΜΟRE κάνουμε το επόμενο βήμα μας και προχωράμε στην μετεξέλιξη της Motor Oil σε μια ολοκληρωμένη ενεργειακή εταιρεία. Προτεραιότητά μας είναι η διασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας της χώρας μας, θέτοντας την ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο. Με ένα τολμηρό αλλά προσεκτικά σχεδιασμένο επενδυτικό πλάνο, ο Όμιλος Μotor Oil απαντά έμπρακτα, με λύσεις, στην ανάγκη των ημερών μας για εναλλακτικές πηγές ενέργειας, σημαντικές για την ενεργειακή αυτονομία της χώρας μας.».

 

Ο Βίκτωρ Παπακωνσταντίνου, Γενικός Διευθυντής της MORE, δήλωσε σχετικά: «Σήμερα εγκαινιάζουμε μια κομβική επιχειρηματική κίνηση του Oμίλου Motor Oil, που για εμάς είναι κάτι περισσότερο από μια επένδυση. Προχωράμε με στόχο τη δημιουργία περισσότερων προοπτικών, περισσότερων λύσεων, περισσότερων εναλλακτικών με στόχο τη δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας για όλους. Ταυτόχρονα, με την αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη που εμπνέει ο Όμιλος Motor Oil, καθώς και με την καινοτομία και την πρωτοπορία ως βασικούς πυλώνες της λειτουργίας μας, στη MORE τολμάμε και επενδύουμε για τη διαμόρφωση μιας νέας κουλτούρας βιωσιμότητας που θα αφήσουμε παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές.».

 

Τέλος, σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, οι καλεσμένοι παρακολούθησαν μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση ανάμεσα στον κ. Βίκτωρ Παπακωνσταντίνου, Γενικό Διευθυντή της MORE και τον κ. Σταύρο Παπαθανασίου, Καθηγητή στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Η συζήτηση με θέμα «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στη νέα εποχή: Εξέλιξη και Προοπτικές» ανέδειξε σημαντικά στοιχεία για τον κλάδο των ΑΠΕ, τις τάσεις που δημιουργούνται, καθώς και τις επενδυτικές προοπτικές.

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους κυβερνητικά στελέχη, βουλευτές, θεσμικοί φορείς από τον κλάδο της ενέργειας, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και της επιχειρηματικής σκηνής της χώρας μας.

 

Σχετικά με τη MORE:

Η Motor Oil Renewable Energy (ΜΟRE) είναι θυγατρική εταιρεία του Ομίλου Motor Oil, η οποία δραστηριοποιείται δυναμικά στις καθαρότερες μορφές ενέργειας. Το 2022 η MORE ήρθε σε συμφωνία για την εξαγορά του δεύτερου μεγαλύτερου χαρτοφυλακίου αιολικής ενέργειας στην Ελλάδα. Η εξαγορά αυτή προστέθηκε στα ήδη υπάρχοντα αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα της MORE, συγκροτώντας ένα σημαντικότατο χαρτοφυλάκιο έργων προς ανάπτυξη. Ως αποτέλεσμα, η MORE γίνεται σταδιακά ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, η MORE αναπτύσσει ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο μονάδων αποθήκευσης με μπαταρίες (Battery Energy Storage) και σχεδιάζει τη δραστηριοποίηση της στους Υπεράκτιους Σταθμούς Αιολικής Ενέργειας (Offshore Wind Parks).

RELATED ARTICLES

Most Popular