Friday, March 29, 2024
HomePOST OF THE DAYPost of the day #31

Post of the day #31

Απ΄ το βυθό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεπήδησε ξαφνικά ένα κοπάδι δελφίνων, περισσότεροι σε αριθμό απ΄ όσους συνήθως απολαμβάνει ο τυχερός ταξιδιώτης ενός πλοίου της γραμμής στο Ιόνιο Πέλαγος.

Η Νέα Δημοκρατία χάνει και θα συνεχίσει να χάνει εκλογικές αναμετρήσεις, γιατί φαίνεται πως έπαψε να εκπληρώνει τους πρωταρχικούς όρους και υποσχέσεις που έδωσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μέσω της ιδρυτικής της διακήρυξης: Τα τελευταία χρόνια, φαίνεται ανίκανη να «υπηρετεί πάντα και μόνο τα αληθινά συμφέροντα του έθνους, που βρίσκονται πέρα και πάνω από τις παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς, του Κέντρου και της Αριστεράς».

Υποτίθεται ότι θα έπρεπε «να συγκροτείται από έμπειρες και υγιείς, αλλά και από νέες προοδευτικές και ριζοσπαστικές πολιτικές δυνάμεις».

Παράλληλα, έπαψε να είναι «το σύστημα με το οποίο οι ολιγότεροι και οι επώνυμοι καθοδηγούν αντί να καταδημαγωγούν, εκπροσωπούν αντί να καταδυναστεύουν – και σε τελική ανάλυση υπηρετούν – και περισσότερους και ανωνύμους».

Τέλος, και ίσως το σημαντικότερο όλων: ‘Έπαψε να εκφράζει τους νέους, τους οποίους, το πάλαι ποτέ, ο ιδρυτής του κόμματος είχε καλέσει «να αποτελέσουν την πρωτοπορία σε αυτήν την εξόρμηση της εθνικής δημιουργίας».

Το φυσικό περιβάλλον των δελφινιών είναι ο βυθός της θάλασσας. Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από άλλους αρχηγούς, αλλά από αρχές και επιτέλους την εκπλήρωση υποσχέσεων.#postoftheday

Previous articlePost of the day #32
Next articlePost of the day #30
RELATED ARTICLES

Most Popular