Friday, April 26, 2024
HomeΕΝΕΡΓΕΙΑΘωρακίζονται ενεργειακά οι Σποράδες με την ηλεκτρική διασύνδεση της Σκιάθου

Θωρακίζονται ενεργειακά οι Σποράδες με την ηλεκτρική διασύνδεση της Σκιάθου

Σε τροχιά ολοκλήρωσης βρίσκεται η ηλεκτρική διασύνδεση της Σκιάθου, μέσω της οποίας πρόκειται να διασφαλίσει την ενεργειακή θωράκιση και αναβάθμιση του συμπλέγματος των Σποράδων. Όπως έκανε γνωστό ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ κ. Μάνος Μανουσάκη στόχος είναι η ηλέκτριση του νησιού να έχει πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2022. Καθώς, πρόκειται για έργο το οποίο θα δημιουργήσει συνθήκες ενεργειακής αυτονομίας και επάρκειας στη Σκιάθο, τη Σκόπελο και την Αλόννησο χειμώνα-καλοκαίρι, αναβαθμίζοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δήμαρχος του νησιού.

Ειδικότερα, η ηλεκτρική διασύνδεση της Σκιάθου με το Σύστημα Υψηλής Τάσης 150kV μέσω της Εύβοιας πρόκειται να πραγματοποιηθεί με την ηλέκτριση της νέας υποβρύχιας γραμμής 150kV.

Σε ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Σκιάθου τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου, ο ΑΔΜΗΕ ενημέρωσε τις περιφερειακές και δημοτικές αρχές του νησιού για την κατασκευαστική πρόοδο του έργου συνολικού προϋπολογισμού 57 εκατ. ευρώ.

Όπως δήλωσε ο κ. Μάνος Μανουσάκης: «Η διασύνδεση Σκιάθου-Εύβοιας συμβασιοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2019 και φαίνεται πως ο στόχος για ηλέκτριση της διασύνδεσης εντός 2,5 ετών -ώστε να προλάβουμε την τουριστική περίοδο του 2022- είναι εφικτός. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τις αρμόδιες αρχές και τους τοπικούς φορείς για την αγαστή συνεργασία και υποστήριξη καθ’ όλη τη διάρκεια υλοποίησης του έργου μας».

Απ΄ την πλευρά του ο κ. Κώστας Αγοραστός δήλωσε: «Μετά από ταλαιπωρία πολλών ετών εξαιτίας των αυξημένων αναγκών για ηλεκτρική ενέργεια τους θερινούς μήνες αλλά των δυσμενών καιρικών συνθηκών τη χειμερινή περίοδο, οι κάτοικοι και επισκέπτες των νησιών των Σποράδων θα απολαμβάνουν επαρκή και απρόσκοπτη ηλεκτροδότηση. Η νέα υποθαλάσσια σύνδεση της Σκιάθου με το Μαντούδι Εύβοιας είναι ένα μεγάλο έργο που επηρεάζει θετικά τη ζωή και την εργασία των κατοίκων των νησιών. Συγχαρητήρια στον ΑΔΜΗΕ και σε όσους έδωσαν το πράσινο φως για την υλοποίηση της διασύνδεσης».

Τέλος, ο Δήμαρχος του νησιού ευχαρίστησε τον ΑΔΜΗΕ και για την χορηγική υποστήριξη της μελέτης αναστήλωσης του ιστορικού κτηρίου “Μπούρτζι”, ύψους 2,1 εκατ. ευρώ, η οποία εγκρίθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και θα υλοποιηθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας με πόρους του ΕΣΠΑ.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular