Friday, April 19, 2024
HomePOST OF THE DAYPost of the day #29

Post of the day #29

Με τόσο σκληρό ανταγωνισμό στον τηλεοπτικό χαβαλέ, δυστυχώς φαίνεται ότι έχει ξεχαστεί από συγκεκριμένους πολιτικούς ταγούς, ότι το σενάριο για Grexit είναι ακόμα υπαρκτό, και ότι η χώρα βρίσκεται μπροστά σε έναν μαραθώνιο, που πρέπει να διανύσει σαν αγώνα ταχύτητας.

Στόχος τους φαίνεται πως είναι το πώς, με τον έναν ή άλλο τρόπο, θα γίνουν συμπαθέστεροι στο φιλοθεάμον κοινό.

Κατά τα άλλα, αρκούνται σε περιγραφές μίας ζοφερής πραγματικότητας, η οποία βρίθει από αόριστη υποσχεσεολογία, ηττοπάθεια και ανασφάλεια. Αρέσκονται στο να βλέπουν πάσης φύσεως εχθρούς και συνωμοσίες, την ίδια ώρα που δημιουργούνται προϋποθέσεις για εθνικές υπαναχωρήσεις εν΄ είδει ευφημισμών.

Πολιτικές “δυνάμεις” με έντονα στοιχεία μίας ιδιότυπης διπολικής διαταραχής.

Απ΄τη μία περιγράφουν μία Ελλάδα που θα συγκρουστεί με εσωτερικές αόρατες υπερδυνάμεις και ταυτόχρονα θα αλλάξει τις παγκόσμιες ισορροπίες. Απ΄ την άλλη εξιστορούν τα παθήματα μίας μικρής, και απροστάτευτης χώρας-θύματος που παραπλάνησαν, εκβίασαν και ποδηγέτησαν μεγάλα συμφέροντα.

Ταυτίζονται και συνεχίζουν να εκφράζονται με τον φόβο που οι ίδιες προκαλούν, τόσο με τη ρητορική τους όσο και με τους σχεδιασμούς τους.

Είναι εφικτό οι υγιείς δυνάμεις να συνδιαμορφώσουν όχι μόνο ένα εθνικό σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης, αλλά να παίξουν επίσης έναν ουσιαστικό ρόλο στη χάραξη των μακρόπνοων πολιτικών μιας πολύ εύρωστης, αλλά εξίσου προβληματικής ηπείρου. Ένα είναι βέβαιο: Οι πολίτες δεν υποχρεούνται να ανέχονται κανενός την τρέλα. #postoftheday

Previous articlePost of the day #30
Next articlePost of the day #28
RELATED ARTICLES

Most Popular