Thursday, April 25, 2024
HomePOST OF THE DAYPost of the day #28

Post of the day #28

Το βεβαρημένο παρελθόν, οι υπερφίαλες, γενικές και αόριστες υποσχέσεις, η έλλειψη προθυμίας εκ΄ μέρους του πολιτικού συστήματος για αλλαγή νοοτροπίας, για εκ βάθους ανανέωση του πολιτικού προσωπικού, η αναποτελεσματικότητα, η έλλειψη συνεννόησης, και τελικά σύνδεσής με την πραγματικότητα και τις καθημερινές ανάγκες της κοινωνίας, οδηγούν ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των πολιτών σε αποχή από την εκλογική διαδικασία με κεντρικό επιχείρημα: «Όλοι ίδιοι είναι».

Χάνεται ο σεβασμός προς το πολιτικό σύστημα, γιατί πρώτο αυτό δείχνει ανίκανο να σεβαστεί τους πολίτες, να κατανοήσει τις ανάγκες τους για αξιοπρεπή διαβίωση στο σήμερα, και να εγγυηθεί ένα σίγουρο αύριο.

Απαιτείται αποκατάσταση της εμπιστοσύνης τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Η σύναψη και εφαρμογή ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου με τους πολίτες, το οποίο θα προβλέπει την άμεση και ταχεία εφαρμογή όσων συμφωνήθηκαν με τους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης, με όπου είναι δυνατόν, την εξεύρεση ρεαλιστικών ισοδυνάμων, με γνώμονα την προστασία των μη προνομιούχων κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων.

Απώτερος στόχος, το χτίσιμο στέρεων εθνικών βάσεων για τη μετά-μνημονίων εποχή. Η αποκατάσταση της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής ομαλότητας, με την παράλληλη ενίσχυση όλων όσων θεωρούνται πραγματικά σημαντικά για μία βιώσιμη ανάπτυξη και την ευημερία των πολιτών.

Οποιοσδήποτε άλλος δρόμος είναι αυτός της εξαπάτησης, της υποτίμησης, του συνεχιζόμενου εκμαυλισμού. Δρόμος που βυθίζει το έθνος στην κινούμενη άμμο της ανεπάρκειας σε όλα τα επίπεδα. Η αποχή είναι απλά ένα σύμπτωμα. #postoftheday

Previous articlePost of the day #29
Next articlePost of the day #27
RELATED ARTICLES

Most Popular