Sunday, April 28, 2024
HomeEDITORIALΕκλογές - ορόσημο

Εκλογές – ορόσημο

Η 25η Ιανουαρίου είναι ιστορικό ορόσημο για το μέλλον του τόπου. Είναι η πρώτη φορά που κόμμα της Αριστεράς, σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, είναι φαβορί των εκλογών και βρίσκεται πολύ κοντά στην κατάκτηση αυτοδύναμης κυβερνητικής εξουσίας. Ανεξάρτητα από το τί θα ακολουθήσει, αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει θα γράψει ιστορία.

Όμως, τις επικείμενες εκλογές καθιστά ιστορικές και κρίσιμες ένας παράγοντας πολύ πιο ισχυρός από την κυβερνητική προοπτική της Αριστεράς. Αυτό που πρωτίστως κρίνεται την Κυριακή είναι η σταθερή και αδιατάρακτη, ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Και αυτή είναι υπόθεση εθνική. Γιατί δεν αφορά τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όλες και όλους τους Έλληνες που υποβλήθηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια σε σκληρές θυσίες για να παραμείνει η χώρα στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και που στην συντριπτική πλειονότητά τους (αγγίζει το 80%) απαντούν στις δημοσκοπήσεις ότι η Ελλάδα πρέπει πάση θυσία να παραμείνει στην ΕΕ και στο ευρώ.
Το εθνικό αυτό κεκτημένο σήμερα και για τα δύσκολα χρόνια που ακολουθούν δεν είναι αυτονόητο.

Για τη διασφάλιση της ευρωπαϊκής προοπτικής και την αποφυγή περιπετειών, για την ταχύτερη δυνατή και οριστική έξοδο από την κρίση, πρώτα και πάνω απ΄όλα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα.

Για την ανασυγκρότηση της χώρας στη βάση ενός εξωστρεφούς παραγωγικού μοντέλου, για τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη δίκαιη κατανομή των καρπών της σε όλους τους Έλληνες, σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαία η εθνική συνεννόηση.

Ανεξάρτητα από το ποιός θα κερδίσει στις 25, την 26η η χώρα πρέπει να μπορεί να κυβερνηθεί. Η πολιτική αβεβαιότητα που σκοτώνει την οικονομία πρέπει άμεσα να τερματισθεί.

Στην κρίσιμη περίοδο που ακολουθεί ο τόπος χρειάζεται κυβέρνηση με αδιαπραγμάτευτο ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Έχει ασφαλώς ανάγκη από μια κυβέρνηση με βούληση να αποκαταστήσει αδικίες, να διορθώσει σφάλματα, να επουλώσει πληγές που επέφεραν στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας οι επιταγές των μνημονίων. Αλλά και από κυβέρνηση σοβαρή και υπεύθυνη, με επίγνωση της σκληρής πραγματικότητας, του ευρωπαϊκού περιβάλλοντος και των διεθνών συσχετισμών. Κυβέρνηση που χωρίς μικρομεγαλισμούς και μαξιμαλισμούς να θέτει ρεαλιστικούς στόχους, που υπηρετούν πρώτα και πάνω απ΄όλα το συμφέρον του τόπου.

Με δυό λόγια κυβέρνηση όλων των Ελλήνων.

RELATED ARTICLES

Most Popular